TILL STARTSIDAN Admin
 Gröndal Upplagd: 2008-08-12  
Idag var det dags för enduroträning i Gröndal. Idag gick det bra, körningen kändes otroligt bra. Det flöt på hela tiden och jag och "gubben" hade kamp i skogen om vem som skulle vinna. Det är det som är roligt med körningen, när man har någon att jaga...

/ Madeleine
 

 Träningshelg. Upplagd: 2008-07-11  
Nu är min motorcykel ihop igen och jag ska träna på den första gången imorgon, får se om det är någon skillnad. Sen är det dessutom träningsdag även på söndagen, men då är det motocross som gäller för hela slanten. Jag hoppas på bra väder, allt blir så mycket roligare då.

För övrigt vill jag tala om att jag har kommit in på GIH (Gymnastik och idrotts högskolan) i Stockholm som jag har sökt. Jag kommer att flytta dit och komma hem på helgerna och så mycket jag kan.
 

 Dålig på att uppdatera. Upplagd: 2008-07-06  
Det har varit ganska mycket runt omkring, jag har jobbat mycket och så. Har börjat träna lite mer nu igen och det har blivit en hel del körning på crossbanor vilket inte alltid är så roligt men gud så nyttigt det är för mig som behöver lära mig våga vara i luften. Dessutom får jag upp farten i skogen sen.
Igår var det stångebroslaget och sopm jag sa tidigare har det varit mycket runt omkring min familj och så sent som på onsdagskvällen insåg vi att hojen inte skulle hålla hela stångebro, kolven och cylindern var slitna samtidigt som ramlagerna skulle bytas. Det konstiga var att det inte var allt för länge sen vi bytte kolv på min motorcykel. I alla fall fick mina föräldrar sätta sig i bilen till tranås på torsdagen och kom hem för att direkt ta sig ut i garaget och klyva motorn. Nayef insåg att det aldrig skulle gå så länge lutade det åt att jag skulle få köra Yamaha 450 på stångebro men som tur var har vi världens bästa stefan på bil och fritid i eskilstuna med familj som ställde upp med en motorcykel så på lördagen stod jag på startlinjen med en GasGas 125. Jag hade provkört den ytterst lite på testbanan precis innan jag skulle iväg till starten och efter vi ställde in mina fjäderinställningar på den hojen. trots inställningarna gick hojen inte riktigt som jag hade täkt mig, jag tyckte det studsade och for hur mycket som helst i stalpen. Som ni kanske vet är det en hel del stapl just på den banan så ni kan tänka er. Första varvet bestod av en flygande start eftersom jag inte riktigt fick kläm på kopplingen, två personer framför mig fick inte igång sina motorcyklar och hur jag tog mig förbi dom minns jag faktyiskt inte, var så inne i första kurvan redan. Annars bestod det första varvet mest av damm och åter damm, fick försöka att inte tänka utan bara köra fast man inte såg ett dugg på vissa ställen ut efter banan. Dom två andra varven givk betydligt bättre även om jag tyckte att det var lite svårt med motorcykeln ibland. Jag gjorde det bästa av situationen och slutade på en sjunde plats vilket jag är nöjd med.

Ett stort tack till mina föräldrar som är så gulliga som altid ställer upp, mattias som var här och hjälpte till och självfallet STEFAN på bil och fritid och hans FAMILJ! Utan dem hade jag aldrig kommit till start. Tusen tack!
 

 Ki- boxing Upplagd: 2008-04-20  
Idag var jag och Josefine och provade en helt ny sak på friskis och svettis för skojs skull. Idag avr det ki-boxing på schemat. Det var väldigt roligt, men även jobbigt eftersom man aldrig hinner vila. När man inte själv kör håller man i mitzen och är motstånd till den som slår och sparkar. Men jag tycker att det var jätteroligt och dessutom blir det nog roligare om man kan lite mer. Helt klart någonting att prova på!  

 Endurohelg. Upplagd: 2008-03-15  
Idag var jag och tränade på hemmabanan gröndal. Banan var blöt och ganska lerig på sina ställen, men det är otroligt bra träning för mig som är ganska dålig på lerspår. Jag måste försöka få upp farten. Fick lite tips hur jag skulle köra också, men det är svårt när man inte riktigt får till det även fast man vet rent tekniskt hur man ska bära sig åt. Men som sagt det är bara åka, åka och lära sig det där också.
Under dagens träning tog jag tider och jag förbättrade mig varje varv jag åkte. Det var riktigt roligt idag även om det var skitigt. Man får se det som en positiv lärdom och nöta i leran! Tränade även omkörningar under sista vändan i skogen idag, Josefine och hennes kompis från strängnäs fick bli dem jag körde om. Försökte hitta andra spår, ladda och gå om. Sen körde jag så mycket jag vågade och stannade och släppte om dem igen, så höll jag på ett tag, tills jag fick nog och körde mitt istället. Det svåraste är att ligga bakom i någon annans tempo. Därför är det bra att man kan hitta nya spår och lätt kunna slinka förbi om det skulle behövas, perfekt tillfälle att träna på det!

Imorgon väntar ännu ett enduropass ute i gröndal. Jag ser fram emot det! Hoppas vi ses!
 

 Vårväder. Upplagd: 2008-03-06  
Idag har jag sprungit tre kilometer och eftersom det är så fint väder blir jag sugen på att ta en liten löprunda till. Så det är bara att knyta på sig löparskorna!  

 Sportlov och mycket jobb. Upplagd: 2008-02-21  
Den här veckan har gått väldgt fort, som alltid när man är ledig från skolan. Men jag har ganska mycket att göra också, jobbar varje dag. Det kanske inte är det roligaste men det är bra och man tjänar pengar vilket aldrig kan vara fel. Eftersom jag jobbar på posten får jag gratis träning, springer i trappor ungefär tre timmar om dagen. Man blir inte direkt jättetrött men man rör sig i alla fall. På lördag väntar enduroträning.

Imorgon ska vi nayef ta med mina fotpinnar till jobbet och fixa dom. Fotpinnarna jag har nu börjar bli hängiga vilket är tråkigt eftersom jag gillar de. Vanliga fotpinnar var en evighet sen jag hade, men man måste nog kunna det också. Då kan jag se om jag märker skillnad också.
 

 Löpning och enduroträning på schemat. Upplagd: 2008-02-03  
Den här helgen har varit rolig. Jag vaknade ganska tidigt i lördags och gick upp och åt frukost. Innan lunch var jag ute och sprang några kilometer och för en gångs skull kändes det ganska skönt. Jag sprang och lyssnade på musik samtidigt, det kanske var därför. Jag vet inte riktigt.

Idag söndag bar det av till hemmabanan gröndal för lite träning i det "nya" spåret och i snön. Det var väldigt roligt även om det var ganska blött på sina ställen. För omväxlingen hade de dragit banan över lite sten. Och som de flesta vet finns det inga stenar i gröndal så jag och de flesta andra blev överraskade. Skämt och sido.
Det gick otroligt bra idag, jag fick ganska bra flyt tills jag ramlade i en vattenpöl, det är ingenting jag rekomenderar såhär års!

Jag önskade att det skulle bli snö, och så blev det men nu håller jag tummarna för kallare väder i Sverige den närmsta veckan. Hoppas på fruset och kallt i Enköping till helgen.

Vi ses i skogarna!
Mvh Madeleine Karlsson - Halvgas Racing
 

 Idrottslektion och löpträning. Upplagd: 2008-01-30  
Idag på idrottslektionen hade vi enskilt arbete, man fick dessutom jobba två och två. Det gick väldigt bra, jag tränade mage och rygg och avslutade med mycket hopprepshopp.
Efter skolan var jag och sprang också, idag kändes det faktiskt inte lika tungt som det gjorde förra gången. Det var skönt att springa idag, vilket jag inte säger speciellt ofta.
Imorgon väntar skridskoåkning och styrketräning på gymmet.
 

 Östra Open Vendel. Upplagd: 2008-01-26  
Imorse var det bara att kliva upp när klockan ringde 05.30 även om det kändes lite motigt just då. Det kändes aldrig som om jag skulle piggna till. Jag åt frukost sen var det bara att lasta in i bussen och åka mot Vendel och dagens Östra Open tävling. Igår satte vi på ett nytt dubbdäck, bytte bromsar och fixade min fotpinne vilket var bra för dagens tävling. Ju lägre hemifrån och närmre tävlingsplatsen var det kallare, mer is och dessutom snö på mina ställen. Kunde det bli bättre? Väl framme en timme innan start var det mycket is på marken och jag blev överlycklig. Jag visste redan innan att tävlingsbanan bestod av mycket fältåka och lite skog. Vilket betyder att det skulle bli snabba varvtider idag. Och frågan var om jag kunde det.
Jag startade i andra tjejled och tog min start, kom iväg riktigt bra och jag körde på ganska bra i början dock är jag lite för feg när det är spårigt och hårt även fast det är riktigt bra fäste där. Jag kände att jag hade ett bra flyt, inga stopp eller vurpor idag. Jag ökade eftersom och jag var riktigt nöjd med körningen idag, äntligen släppte någonting! Gjorde dessutom ett misstag idag, körde av efter två varv och trodde att jag hade kört färdigt. När jag hade stått där 4.20 minuter såg jag fyran i min klass köra förbi. Det var bara att åka ut och ge ännu mer än innan. Det var det enda jag tänkte på när jag började köra igen. Jag hade bra flyt på sista varvet och körde dessutom om många ute i spåret.
Jag gick in på en 3e plats efter tre körda varv i Vendel idag. Vilket känns otroligt skönt. SMK Södermanlands Rozaliie Fagré slutade 5a och Josefine Gustafsson från våran klubb kom 9a.

Jag måste säga att det finns människor ute i skogen som är guld värda, som flyttar på sig när man vill åka om, såna som kör om på otroligt bra sätt och är trevliga under tävlingen, människor som hejar och stöttar är alltid roligt! Ett stort tack till Team Östra som ordnade en bra tävling i Vendel och till alla enduromänniskor!


Vi ses i skogarna, nästa deltävling i Enköping!
Madeleine Karlsson
 

 test Upplagd: 2008-01-26  
testar  

 Friskis & Svettis. Upplagd: 2008-01-24  
Idag var jag på gymmet, det känns som om det var för länge sen. Jag mår så bra när jag är där, för det är verkligen jätteroligt att träna. Idag tränade jag skivstång, vilket är min favorit, baksida lår, framsida och vader. Ett bra pass för mina smala ben. Därefter blev det mage och rygg för hela slanten. Det är konstigt att man pinar sig så mycket att det gör ont i musklerna och direkt när passet är över längtar man till nästa träningspass. Fast jag antar att det är bra när man känner så. Det är bara att ligga i.


I helgen blir det endurotävling, roligt. Sen på söndag styrketräning. Sen blir det vilodag på måndag och självfallet vilodag imorgon innan tävlingen på lördag. Man måste hinna med att vila också, annars bryter man ner kroppen och man blir övertränad. Man måste ha en bra balans mellan träning och återhämtning.
 

 Enduroträning i Gröndal. Upplagd: 2008-01-20  
Idag var jag ute i Gröndal för att träna. Körde mycket fartträning och jag märker att jag inte riktigt vågar alla gånger. Att spärren sitter i mitt huvud. När jag väl tänker att jag ska gasa går det ett tag tills jag får ett litet kast och då släpper jag av. JAg blir också irriterad på mig själv när det inte stämmer i körningen, idag var en sån dag. Men trorts att jag tycket det var svårt att komma in i rytmen körde jag riktigt mycket idag. Jag vilade inte mycket under tiden jag var ute. Josefine och jag avslutade med tävling mot varandra desstuom. Då blev det lite roligare.

Mer träning är det som gäller, så att man känner sig säker i alla partier och att jag vågar gasa mer. =)

/Madeleine
 

 Enduroträning. Upplagd: 2008-01-19  
Imorgon är det enduroträning på schemat vilket jag verkligen ser fram emot. Det känns som jag har mycket att ta igen, eftersom det gick som det gjorde i helgen. Morgondagens träning är redan bestämd, det ska handla om fart. Jag ska försöka hitta ställen där jag verkligen kan gasa och försöka hitta andra spår. Jag hoppas på en rolig dag ute i skogen i Gröndal!

Hoppas vi ses!
 

 Löpträning Upplagd: 2008-01-17  
Nu sitter jag och tänker på hur jag har tränat den här veckan, såhär långt. Jag har sprungit varje dag sen i söndags vilket känns otroligt bra. Att springa är inte det roligaste med jag lovar att det är det nödvändigaste just nu. Dessutom har jag kört styrka sön, mån, tis. Plus tre pass på skoltid. Igår på Basicen i skolan körde vi ganska hårt, två-mot två övningar. Jag lärde mig lite nya övningar men just nu får jag vänta med dom eftersom min bror som jag har börjat träna tillsammans med har skadat sitt knä igen. Nu får jag köra ett tag utan honom. Men det ska nog gå bra i alla fall.

Idag åkte vi skridskor på idrotten också, jag tycker nästan att det är pinsamt hur dålig jag är på det. Fast jag kan väl inte påstå att jag har lagt ner energi på det heller och då kan man inte bli bättre.

I helgen blir det förmodligen enduroträning på lördagen. Detta eftersom Östra är inställt i helgen. Men det är bara bra för mig eftersom det gick väldigt dåligt sist. Nu hinner jag komma igång lite i alla fall efter sjukdomen.

Nu har jag börjat äta som vanligt igen, när jag blev sjuk hade jag svårt att få i mig lika mycket mat som tidigare men nu känner jag mig bättre vilket är otroligt skönt. Nu orkar man mer eftersom man får i sig mer energi. Nu ska jag försöka komma igång ordentligt som jag var innan jag åkte utomlands till Thailand innan jul.

Just nu känner jag mig riktigt motiverad till träning. Fast idag blir det vila och återhämtning för kroppen.

 

 Löpträning. Upplagd: 2008-01-16  
Nu har jag börjat med löpträning också, jag har sprungit söndag, måndag och tisdag den här veckan. Sen blir det idag också. Jag måste komma igång iordentligt nu. Efter löpningen har jag kört styrka.
Det känns bra, även fast jag inte har världens bästa konditon. Men det viktigaste är att jag inte ger upp.
Ikväll blir det snabbare tempo men kortare tid. Sen tror jag att vi ska köra intervaller imorgon.

Träningen är så rolig nu!
 

 Träning. Upplagd: 2008-01-15  
Jaha, Nu är jag igång igen. Har börjat träna på Friskis nu och det känns otroligt skönt efter att jag har legat och varit sjuk så länge. Jag har börjat med både styrka och kondition. Just nu känns konditionen viktig, men även muskler behöver jag. Märkte igår att jag har tappat otroligt mycket. Men nu är det bara att kämpa på, för nu ska jag verkligen satsa. Ikväll blir det löpning igen, ska bli skönt. Måste få upp flåset så att jag orkar. För efter tävlingen känner jag verkligen att jag måste träna massor.  

 Mindre träning och sjuk. Upplagd: 2008-01-01  
Efter att jag åkte till Thailand har träningen inte blivit som den var innan jag åkte. Vilket beror på många olika saker, en sak kan man säga är att det var jul när jag kom hem och vad gör man inte för all god julmat. Sen efter det åkte vi iväg till Töreboda och körde inomhus cross och så har jag hunnit med att löpträna en gång dessutom innan jag blev sjuk som jag är nu. Men vad ska man säga, min vanligt otur. Precis som förra året då jag var sjuk när det var Östra Open och nu kommer jag ihåg vad Vanja sa till mig förra året och kommer följa hennes råd i år om jag fortfarande är sjuk, vilket jag absolut inte hoppas. Även fast jag inte är speciellt tränad just nu är det ändå bra att köra tävlingen om jag är frisk. Ska ta mig till läkarn imorgon, har problem med halsen och feber.

Jag som verkligen tyckte att det var roligt att träna innan jag åkte.
 

 Elefantridning. Upplagd: 2007-12-13  
Idag borjade dagen ganska tidigt, som det brukar vid atta tiden. Lite sovmorgon trots allt om man jamfor med hemma. MEn nar vi tittade ut var det molnigt, som vanligt. Vi som hade tankt ligga vid poolen pa hotellet idag men sa blev inte fallet. Vi bestamde oss for att aka till ett stalle dar man kunde gora mycket saker. En av dessa var elefantridning. JAg trodde verkligen inte att en elefant var sa stor, men nan kom riktigt nara var den enorm. Sen var det dags att livia upp pa den och det gjorde inte att jag blev mindre skraj. Nej, snarare tvartom, jag spande mig ganska mycket. Dessutom gick man en slinga i skogen blavd buskar och trad. JAg och Linn som red pa samma elefant skrattade sa vi tjot och nej inte for att vi var overlyckliga urtan for att vi var radda. Nar vi hade gatt en bit fick vi ga ur stolen och satta oss pa elefantens nacke, det var en harlig och laskig upplevelse. Alla kande lite radsla, vilket ni kan fa se pa bilderna sen nar jag kommer hem. Efter det skulle vi se ett vattenfall, men pa vagen sag vi tva ormar, och en verkade vara giftig eftersom killarna holl sig undan. Men efter det vagade vi oss uppat, sag en krabba och sa men vi vagade oss inte anda upp eftersom vi inte hade sa bra skog, gummistolvar hade varit bast. Efter det tog vi en taxi tillbaka till hotellet, han som korde pratade pa jattemycket. Roligt.
Mamma, maten har blivit battre. Nu har vi lart oss lite mer men i borjan var det valdigt jobbigt och jag trodde inte att jag skulle klara av tva veckor har. Men antagligen gar man val ner i vikt trots allt.

Vi har funderat pa att aka till Phuket town, dar ar allt mycket blilligare eftersom det inte ar sa mycket turister dar. Aven fast det inte ar det minsta dyrt har om man jamfor. Har kopt en vaska for 90 svenska kronor och det ar det dyraste... Sen vet vi inte riktigt, sola eftersom det inte varit mycket sol alls. Trakigt. Har hittat lite saker som jag har kopt ocksa, och vi har lart oss att pruta lite. Men Josefine ar overjavlig pa det, vi brukar fraga henne vad vi ska lagga for bud.

Hotellet vi bor pa ar finare an vi trodde, Josefine berattade for oss att det var ett lyxhotell. Det Finns tre pooler och det ar inte allt for langt till stranden heller. Vi har varit dar en dag, och pa en strand i karon. Dar var det mysigare! Frukosten ar inte riktigt som jag ar van vid, men man har lart sig det. Vad man ska ata och inte. Annu har ingen matt daligt, (peppar peppar).

Jahg hoppas att det ar mycket sno nar jag kommer hem, vill kora enduro da! Jag saknar er dar hemma, men nu ar det halften av tiden kvar och jag tror att jag behover vara borta ett tag, med tanke pa allt pluggande och sant.

Manga kramar och pussar fran Madeleine


 

 löpning och magträning. Upplagd: 2007-12-04  
Idag var det intervallträning och vi avslutade med magträningen vi brukar köra. Löpningen bestod av lugnt varvat med högt tempo på löpningen. Det går bra så länge jag springer lugnt men så fort jag ökar börjar jag flåsa. Det måste bli ändring på det!
Efter löpningen var det dags för den berömda magträningen, kasta ben, plankan och självfallet tävlingen. Och jag måste erkänna att Mattias var bättre än mig på löpnigen men på magträningen var jag envis och kände mig otroligt stark. Förr var rekordet 3.30 men idag satt jag i 7 hela minuter. Jag blev till och med imponerad själv. Plus att vi har bestämt att om man ska vinna måste man vinna med 10 sekunder. Kan bli jobbigt till slut =) Ta med sig en bok under tiden kanske.

Vi avslutade med att sträcka ut musklerna dessutom, för att göra Olle glad! Jag lovar att inte bli stel.

 

 Löpträning. Upplagd: 2007-12-03  
Idag den 3 december var det dags. Ute i spåret i Vilsta började vi springa strax efter tre tiden. Det regnade faktiskt ganska mycket just då, men vi hade förberett oss på det och hade rätt kläder för det vädret vilket var ganska tur.
Träningen idag var fem kilometer, i allting annat än en torr skog. Det var plaskblött hela vägen, vi fick kryssa mellan vattenpölarna mest hela tiden. Men det är också bra träning, att titta upp och se bättre spår. När vi hade kommit halvvägs ungefär kom den där backen som jag tidigare på dagen hade tänkt på och ja, det var jobbigare än jag trodde när vi väl var där. Efter den backen flåsade jag som en gasell. Sen mot slutet kände jag mig bättre, men som vanligt när det känns så är det slut.

Efter dagens löpträning insåg jag att jag kanske har blivit lite tyngre och att det till en viss del berodde på det, annars behöver jag helt enkelt träna mer löpning.

 

 Klubbmästerskap. Upplagd: 2007-11-25  
Igår, lördagen den 24/11 var det dags igen. Efter att jag inte har kört motorcykel sen tävlingen på Gotland var det dags igen. Redan på fradagskvällen slog det till och blev kallt. Och självklart var det även kallt på morgonen, närmare sju minusgrader. Det var bara att gå ut i garaget och byta till dubbdäck. Jag kände mig ganska lugn, värmde upp ordentligt den här gången, jag kände mig toppen. Jag kände lite på dubben, gasade, bromsade osv. Sen fick jag några tips av Nayef som jag tror hjälpte mig mycket.

Man fick välja om man skulle köra motion (3 varv) eller senior (5 varv) efter att jag hade hört vad Nayef tyckte valde jag att köra 5 varv och det var tur. Efter tre varv var jag inte ett dugg trött. Det var jätteskön känsla. Allting stämde perfekt, jag var så motiverad och koncentrerad under hela tävlingen. Jag gjorde några ordentliga vurpor, men det var bara motorcykeln som fick stryk. Jag klarade mig. Jag gick ut hårdare än jag brukar och sen höll jag faktiskt i den här gången. Annars brukar jag tappa mycket till det andra varvet med inte idag. Jag var väligt jämn. Dessutom vågade jag så mycket mer, ordentliga påslag och mer attack. Jag hade gärna kört ett varv till :). Det som kändes bäst var att jag körde fler varv än många andra gubbar, det som var tråkigt var att jag var ensam tjej, men då fick jag tävla mot killarna isället.

Jag hoppas att jag hinner köra med dubbdäck en gång till innan jag åker bort. Skulle vara så roligt. För när jag kommer hem är det dags för inomhus cross.

Tack allihopa för alla värmande ord och all stöttning! Ni är underbara!

 

 för lite träning. Upplagd: 2007-11-22  
Den här veckan har bestått av för lite träning, farmförallt enduro. Jag har inte kört sen Gotland, vilket inte känns så bra. Jag måste skärpa mig. Jag funderar på att köpa ett gymkort när jag kommer hem från Thailand. Så kanske det blir mer seriöst.

Man blir hur man tränar!
 

 Styrketräning. Upplagd: 2007-11-13  
Idag var vi på gymmet och tränade, som vi gör varje tisdag med skolan. Idag var det ganska segt, men vi tränade på mycket ben.
Min lärare sa till mig att vi skulle köra ett pass med tunga vikter och färre repetitioner för omväxlingens skull. Så det gjorde jag, det gick väldigt bra. Jag börjar känna av någon form av trötthet i mina ben idag, varför vet jag inte. Om det är från löpningen igår eller om det är från träningen idag. Det återstår och se hur det känns imorgon.

Det är så roligt att träna just nu, nu har jag ett mål som jag aldrig haft tidigare. Det är lättare för mig att bli motiverad och tar i lite extra även fast jag är helt slut i vissa fall.
 

 Intervallträning, halka och blodsmak. Upplagd: 2007-11-12  
Idag började den hårda veckan av träning. Det kan jag övertygande säga. Vi börjar hårt, sen ökar vi bara =) som man brukar säga.

Dagens pass bestod av intervalllöpning. Jag som inte har någon bra inställning till just löpning. Men jag ahr bevisat för mig själv att jag kan springa långt, idag var det ett nytt prov. Snabbt och mycket.

Jag började med att springa en bana som Mattias hade gjort upp, det var nog inte allt för bra underlag. Halkade mycket, men det får man inte tänka så mycket på för då lägger man energin på det och tappar bort vad man ska göra.
Sprang där och kände att jag flåsade som en gnu. Mattias sa att jag skulle tänka på flytet och spårval. Men jag måste erkänna att det inte är det lättaste när man är trött och bara längtar tills övningen ska vara över. Fast det måste jag lära mig, eftersom det är det viktigaste när jag kör sen.
Därefter var det en vila, en ny bana i form av att springa med höga knän för att ta sig fram fortare. Även där var blicken viktig, jag märkte att det fungerade den första vändan men den andra höll jag på att ramla flera gånger. Efter det var det vila, en till övning där jag skulle ligga i armhävnings ställning och vid signal upp fort och springa så fort jag kunde till angiven plats. Just den övningen var jag inte allt för bra på, tappade mycket i uppgången.
Därefter fick jag jogga väldigt långsamt kanske fyra hundra meter och avslutade löpningen med snabbt igen.

Hela träningspasset avslutades med styrketräning, ben idag. Även där så kallade intervaller. Mattias och ett tidtagarur är inte roligt =)
Jag hade då redan haft blodsmak i munnen väldigt länge samt så där trött i bröstet som man kan vara när man verkligen har ansträngt sig.

Jag kan nog inte påstå att träningen var rolig så länge den varade, men nu efter känner jag mig duktig och det är allt som räknas!

Nu laddar jag om för ny träning imorgon.
 

 vilket väder. Upplagd: 2007-11-10  
Igår började dagen med väldigt mycket regn, som senare på kvällen övergick i snö och halka. Nu kanske vintersäsongen börjar? Med dubbdäck?! Det hoppas jag, tycker bättre om snö än skitigt och lera.

I torsdags skulle jag ha tränat men den blev inställd eftersom jag hade ett prov i skolan som gick före. Sen idag hade jag planerat att springa men eftersom det är så halt ute på vägarna. Jag vill inte riskera någonting, det är snart KM. Så istället har jag kört mage, rygg och lite vader idag på dagen. Det gick bra men jag kände mig lite avslagen. Jag får bättra mig lite.

Nästa vecka blir det tufft, jag skulle tro att det är mycket styrka men dessutom löpning, om jag inte har helt fel. Men jag ser fram emot det. Jag känner mig väldigt duktig efteråt!

träna på, så ses vi.
 

 Styrketräning. Upplagd: 2007-11-07  
Idag tränade jag hos Mattias igen.
Idag var det armarna som skulle få jobba =).
Jag körde på och Mattias hade fixat ett tidtagarur och höll hårt på tiderna, vilket är bra. Träningen blir mer effektiv då.
Jag körde många olika övningar som blev riktigt jobbiga mot slutet. Jag skakade ganska mycket mot slutet, det var svårt att kontrollera armarna. En ganska konstig känsla, som spaghetti skulle man nog kunna uttrycka det.
Under dagens träning insåg både jag själv och Mattias att jag faktiskt är mycket starkare i höger armen än i vänster. När jag knappt kunde köra mer med vänster hade jag kvar att ge med högerarmen. Jag trodde inte att det var så stor skillnad, men så var det tydligen. Det är bara att jobba på, som jag brukar säga.

Nu sitter jag och undrar hur jag kommer klara mig imorgon, när armarna känns så här ikväll. Men jag måste erkänna att det känns riktigt bra, det är ett bra bevis på att jag tagit i och kanske även att jag är ganska svag i armarna?

Tack för ett bra träningspass Mattias!
 

 GGN. Upplagd: 2007-11-05  
I fredags åkte vi mot Nynäshamn för att ta färgan över till Gotland. Annars brukar vi åka en dag tidigare, vilket var synd att vi inte gjorde i år. Nu var det bara att ladda direkt. Började dricka mycket vätska redan på vägen mot båten. Jag var nog den som drack mest under resan.

Väl framme på Gotland åkte vi till tävlingsplatsen där vi skulle besiktiga motorcyklarna och kolla lite. Vi mötte upp Mattias och Leffe där också. Efter allt var färdigt åkte vi mot stugan som vi skulle bo i. Jag kommer inte ihåg att det låg så långt bort, det var ganska jobbigt att åka fram och tillbaka.
Där började vi elda för att få lite värme, tittade på tv, pratade och framförallt åt vi pasta. Jag tror aldrig att jag har ätit så mycket någon gång. Det var Leffe som sa att jag behövde äta lite till för att klara av tävlingen.

Jag fixade dessutom det där coachingsamtalet med Mattias den kvällen, sen var det bara att gå och sova eftersom vi skulle gå upp tidigt.

Tävlingen bjöd på en lerig men ganska rolig bana. Jag trodde att det skulle bli svårare eftersom det regnade hala natten.
Men jag kämpade på och jag slutade på en tionde plats av fyrtiotvå startande i damklassen.

Grattis Vanja till segern, även Mattias som kom tia i sin klass och dessutom Leffe som slutade tolva.

Tack för hjälpen under helgen!
En väldigt Lyckad helg!
 

 Ränneslättsloppet och styrketräning... Upplagd: 2007-10-23  
Redan i fredags eftermiddag bar det av mot Eksjö och den andra delen av svensk enduroklassiker. Vädret hade varit okej under veckan och jag hade hoppats att det skulle vara en finare bana än förra året.
Väl framme i Eksjö och tävlingsplatsen var det dags för mat och däckbyte. Det är alltid lika trevligt med allting runt omkring tävlingen.

På lördags morgonen vaknade jag tidigt och hade svårt att somna om, jag var redan nervös inför tävlingen. Som vanligt med andra ord.
Vi skulle inte starta förän vid 12.40 tiden, så jag hann lugna ner mig lite och fokusera en aning. När det väl var dags gjorde hjärtat kullerbyttor ändå. Jag vet inte riktigt hur jag ska få bort den där jobbiga känslan som alltid dyker upp under tävlingssammanhang.


Tävlingen bjöd på en otroligt fin bana om man jämför med året innan, man kände inte igen sig. Nu var det så mycket mer än bara lera.
Det som jag ångrar nu lite efteråt är att jag inte vågade mig upp för berget.
Körningen fungerade ganska bra, jag hade kramp i armarna det första varvet men mot slutet av det varvet gick det över. Vilket var en väldig lättnad. De andra tre varven flöt på, men jag får inget direkt "flyt" eftersom jag tycker att det är så mycket människor runt omkring. Men jag kanske får börja träna med personer runt om mig hela tiden =) det kanske skulle få mig att strunta i det?
Jag slutade på en tionde plats av tjugofyra startande i damklassen vilket jag är ganska nöjd med. Men det som är lite surt är att jag tappade 6minuter på det sista varvet och tjejen innan mig slog mig med 4 minuter. Synd att jag var så långsam på det sista varvet.

En lyckad tävling med andra ord!

Igår var det träning, lite av vaje. Men framförallt ben och armar. Jag har nog aldrig skakat så mycket i benen någon gång i mitt liv. Idag känns det lite i benen och lite i armarna men inte alls som jag trodde igår efter träningspasset. Det kanske betyder att jag har blivit lite bättre. BRA!
 

 Benträning.. Upplagd: 2007-10-17  
Just nu sitter jag och känner hur jag kommer att känna i mina ben imorgon efter dagens pass med Mattias.
Idag körde vi inriktning på benen. Som vanligt benböj med skivstång. Idag kändes det riktigt bra faktiskt. Jag orkade mycket kändes det som. Efter det fick jag faktiskt lära honom någonting, det kändes roligt! Den övningen var jobbig men man kände att den tog och det är det som räknas!

För att bli en vinnare måste man inte bara tänka som en utan träna som en också!

Hoppas att jag har rätt, att Mattias har riktigt ont i sina ben imorgon. Att han knappt kan sätta eller ställa sig upp. Det vore så roligt eftersom han påstod att han inte skulle känna någonting. Får se och jag lovar att jag skriver det sen!

Nu är det bara att ladda inför helgens stora race, Ränneslättsloppet.
Jag har ett mål, men det håller jag för mig själv tills tävlingen är över.
 

 En helg på motorcykeln. Upplagd: 2007-10-15  
Efter en vecka med hård träning avslutade vi veckan med en helg som betod av enduroåkning. I lördags var det bara att gå upp tidigt och gå ut i det kalla. Vi åkte till Nyköping för att köra Endurospecialen. Jag kände mig inte så nervös innan men det hann ändra sig under resans gång mot tävlingen. När vi väl var framme var det anmälan och sen pratade vi en hel del.

Körningen stämde inte riktigt, men jag kämpade på och körde så gott det gick. För första gången ramlade jag faktiskt väldigt mycket. Men man lär sig på det med.
Jag slutade etta, Josefine tvåa och Rozaliie slutade som trea.

Dagen efter var det träning på hemmabanan gröndal. Jag körde men tyckte inte att det kändes rätt då heller. Jag vet inte varför, men trots det gav jag inte upp. Jag fortsatte och jag tror att jag låg mer i skogen än vad jag körde. Har kommit in i en ramlar-period kanske?

Till helgen är det Ränneslättsloppet men innan det var det styrketräning idag och träning på onsdag med Mattias. Dessutom hinner jag få några träningstimmar i kroppen från skolan också innan den här veckan är slut.
 

 Styrketräning 10/10-07 Upplagd: 2007-10-11  
Idag tränade jag och Mattias styrka. Jag började med skivstång och benböj. Det var tungt eftersom jag redan hade lite träningsvärk innan träningen. Efter jag var färdigt med ben övergick träningen i styrka för mina små armar. =) Det var tungt i armarna samtidigt som jag stod och skakade i benen. Efter träningen kände jag mig trött i hela kroppen men det är väldigt bra. Det känns bra att jag orkar mer än jag egentligen tror.
Ses fram emot träningspasset ikväll också.
Imorgon blir det vila och det kanske är välbehövligt, sen blir det hojåkning i helgen.

För övrigt fixade Nayef och jag lite saker till motorcykeln igår, det kommer bli så bra!
 

 Löpträning. Upplagd: 2007-10-09  
Idag var jag hemma hos min tränare Mattias idag igen.
Idag sprang vi milen igen, vilket kändes betydligt tyngre idag än igår. Men efter ett tag kommer man in i andra andningen och får ett bättre flyt. Idag hade jag tagit fram den positiva sidan hos mig och jag tror jag mår bättre av det!
Fick peppa Mattias lite idag, det är det som är så roligt. Vi pappar varandra under träningen, jag tror det ger ett bättre resultat eftersom man blir mycket gladare under träningen.

Jag måste nog erkänna att jag börjar få träningsvärk, från löpningen igår, idag och styrkan på gymmet idag. Men det är så man vet att man har tagit i ordentligt! Jag får inte glömma bort att sträcka ut musklerna efter träningarna.

Imorgon är det styrka på programmet, ska ladda inför det!
 

 Ökad träningsdos. Upplagd: 2007-10-08  
Nu har träningen verkligen börjat på allvar.
Träning i stort sett varje dag efter skolan, plus att det är idrott i skolan. Men jag måste erkänna att det känns jätteroligt, jag har nog aldrig varit så motiverad till träning som jag är just nu. Det kan bero på att jag hela tiden har någon att träna tillsammans med, det gör sitt! Mattias är duktig och peppar mig, samtidigt som jag försöker göra samma sak.

Löpträning, styrka och motorcykelåkning får mig att må bra. Vi har sprungit många gånger nu och visst blir jag trött efter en timmes löpning men det är inte så att jag inte klarar av det. Det känns jätteskönt, att äntligen ha kommit igång med den träningen som jag har dragit mig undan ifrån. Alla har sagt till mig att styrketräning och löpträning behösv inom enduron men jag har alltid tänkt att jag klarar mig utan det. Men nu när det gick så bra på sista tävlingen i Kolmården i helgen vill jag bara fortsätta träna så som jag gör.

Det som gäller är att man måste ladda om, med mycket mat och protein. Det gör susen!

Skulle vara roligt om jag kunde ge gubbarna en omgång på Gotland vecka 44. =)
 

 Vinterträning.. Upplagd: 2007-10-02  
Igår började träningen på allvar, jag åkte till Mattias och där skulle vi börja med hårdträningen. Igår tränade vi armar och dessutom löpte vi på slutet.

Träningen började hårt, det började ganska dåligt men när man bestämmer sig så går det faktiskt mycket bättre. Tränade också mage, måste säga att Mattias faktiskt är dukig! =)
Avslutningsvis var det löpning. Vi sprang i ungefär 40 minuter och för första gången kände jag mig inte trött. Mot slutet blev det en tempoökning som var ganska skön! Allra sist sprang vi väldigt fort.
Vi är så duktiga!

Utan Mattias hade det aldrig blivit av att jag tränade så här hårt själv.
 

 070929 Upplagd: 2007-09-30  
I torsdags på träningen fick jag punktering, så vi gick upp tidigare på lördagsmorgonen för att byta slangen som var trasig. Det gick ganska smidigt och fort. Var dessutom tvungen att spola av den lite. Väl i gröndal kände jag mig ganska "laddad" trots det dåliga vädret. Det är bara bra att träna på halt underlag för Ränneslätt lär väl inte vara torrt om jag får gissa.

Träningens upplägg var att vara uthållig, jag körde tre halvvarv i stöten och vila en lite stund för att få i sig lite vätska och sen var det bara att åka ut igen. Den gången blev det två varv på raken. Jag är inte så nöjd med min körning, men jag försökte stå, sitta och knipa med knäna bättre. Trots det känner jag mig nöjd med veckans träning.

Detta tack vare Mattias! Tack!
 

 Träning. Upplagd: 2007-09-28  
Nu i veckan har jag tränat med Mattias, vi har tränat tisdag, torsdag och även imorgon blir det körning. Mellan det har jag även sprungit. Det känns väldigt bra och jag är oerhört nöjd med träningen. Han är väldigt duktig på att lära ut och vi tränar på de sakerna jag behöver.

Ett stort tack till Mattias som orkar med mig. HAHA!
Han är värd en stor kram!

Hoppas att träningen fortsätter och att han orkar och vill.
 

 Älgjakten. Upplagd: 2007-09-16  
Idag körde jag och Vanja älgjakten ihop, en partävling som höll på i tre timmar.
Det var en rolig tävling och en snabbåkt bana, som jag för övrigt inte brukar vara speciellt bra på. Men idag gick det väldigt bra, enligt mig.

Banan var stalpig, lite stenig men mestadels sand och snabbt. Det fanns även stockar utlagda och även traktordäck. Men det som jag trodde var svårast, nämligen däcken var inget problem när jag väl kom dit. Men man fick se en och en annan vurpa, även min pappa Nayef gjorde en.

Vanja startade men fick inte igång motorcykeln, hon stod kvar väldigt länge och kickade och jobbade med hojen så till slut drog hon iväg med en himla fart. Hon körde riktigt bra, ingenting ovanligt men på sin 125:a också =). HOn är så bra och har verkligen en inställning som alla borde ha!

Vi låg och fightades fram och tillbaka med Sofia och Maria men till slut körde vi hem segern och det var skönt. Hann tyvärr inte ut på ett varv till, det hade varit roligt! Fast mycket press.

Tack alla som hjälpte till,
Mamma, Amanda, Kevin, Vanjas pappa och hans kompis (vet inte vad de heter)
Även ett stort tack till Vanja!
 

 2007-09-14 Upplagd: 2007-09-14  
Idag körde jag och Josefine crossbana i Gröndal.

Jag kände redan på uppvärmningen att det skulle gå bra under träningen och det gjorde mig väldigt glad. Jag värmde upp med tre lugna varv där jag kände på det och rörde mig fram och tillbaka på motorcykeln. Sen var det bara "PÅ" det, Nayef stod och tog tid. Det var egentligen inte det som gjorde att ajg körde så snabbt tror jag. För en månad sen skulle det nog vara tiden, men idag hade jag bra flyt och tog faktiskt kurvorna mycket bättre än före lägret.
Jag vågar gasa tidigare ut ur kurvorna och då även hårdare accelerationer. Jag fick också tips av Nayef om hur jag skulle köra och det gick bättre och bättre allt eftersom jag körde.


Det är så roligt när man känner att allting går bra!
Det är det man hela tiden tränar för!
 

 Träningsläger. Upplagd: 2007-09-09  
Igår hade vi cross-träningsläger i Gröndal.
Dagen började klockan halv nio i klubbstugan med lite kaffe och småprat. Efter det bytte vi om för att ta oss ner på den oerhört kladdiga crossbanan. Där körde vi lite fritt i en halvtimme för att tränaren skulle få lite koll på hur vi körde. Det gjorde han även för att vi skulle delas in i två grupper.

Grupperna blev enduro - cross, vilket jag tyckte var jättebra. Man fick köra relativ själv och blev inte sörd av andra åkare.
Vi körde pass om 30 minuter, där första passet handlade om kurvtagning, växel och fart genom hela passagen. Dessutom skulle vi tänka på körpossitionen på motorcykeln, vilket man lätt glömmer.
Fick mycket beröm, och fick därför visa hur jag körde inför min grupp. Men jag blev nog lite nervös och hade inte alls lika bra flyt då.

Dagen handlade mycket om korta spårval, och att vi skulle inse vilket som gick fortast och då också varför det gjorde det. Exempelvis att ta innerkurva som är lite grisig istället för att ta en väldigt mcyekt längre ytterkurva som hade fäste hela vägen. Lite sånt handlade träningen om. Oerhört NYTTIGT!

Sen skulle vi köra två och två, jag blev ihopparad med Boqvist som för övrigt är väldigt duktigt på att köra hoj. Man skulle i alla fall köra parallellt och ta det spåret som motpartnern inte tog. Det var för att man skulle lära sig att ta andra spår när man hade en motståndare intill. Det var väldigt lärorikt.

Till sist hade vi lite mer knixigt, köra banor och flytta sig på cykeln samtidigt som man svängde, körde i en lutande uppförsbacke och skulle parera när det var halt. Man skulle kunna säga att det var enduroträning. Men gud så roligt det var! Man tänker aldrig på att det faktiskt är lika bra träning som att köra gärnet.

Avslutningsvis körde vi en konbana där man tävlade mot en som ahde en likadan bana. Den var väldigt svår. Trångt och väldigt bökigt. Körde några få gånger sen körde alla ett varv på hela crossbanan.

Jag kände att händerna hade fått stryk, så det var skönt att avsluta dagen då.

Tummen upp, för ett bra läger. Men en SUPERBRA tränare!
 

 Ulricehamn. Upplagd: 2007-09-04  

I helgen bar det av till Ulricehamn, vilket inte var den kortaste resan. Väl där på fredagskvällen var det dags att lägga sig för att orka tävla dagen därpå.
På lördagen gick jag upp ganska tidigt, drack vatten och åt mycket mat. Jag var ganska nervös inför loppet men försökt lugna ner mig lite. Jag vet att det inte brukar gå så bra när jag är nervös och stressar ute i spåret.

Banan var lätt, med i stort sett bara lätta partier. Banan bestod av sand och enstaka rötter. Trots att det var lätt ramlade jag flertal gånger och körde dessutom in i ett träd. Vilket inte var det roligaste, men som tur var hade jag inte sönder någonting på varken mig eller motorcykeln.

Banan innehöll dessutom ett extremprov, men man kunde åka till sidan om det. En lättare väg, som jag valde att köra varje gång. Jag tänkte ta det svåra spåret över däck och stockar men jag visste inte hur långt före jag ver den som var bakom mig. När jag kom i mål insåg jag att jag faktiskt kunde ha provat eftersom hon som jag trodde var bakom hade brutit tävlingen.

Själv är jag inte speciellt nöjd med tävlingen, men det kan bero på att jag inte har så många körtimmar i kroppen. Får bli ändring på det när hojen är fixad. Har lämnat in bakfjädern idag.
 

 2007-08-29 Upplagd: 2007-08-29  

Idag har jag tränat, men på ett lite annorlunda sätt jämfört med annars. Jag åkte inlines och det var jobbigare än jag trodde innan. Det är väldigt likt skridskor, det är bra för benen och framförallt fötterna som man blir riktigt trött i.
Jag ska försöka träna det lite mer, kanske kan åka med min bror för att lära mig och få en bättre teknik och få upp lite fart.
Man behöver inte åka flera mil för att få upp lite flås heller, det var även ganska skönt och avkopplande. Med lite musik i öronen skulle det vara perfekt!

Ett bra tips på träning!
 

 stubbrace Upplagd: 2007-08-27  
Idag var det stubbrace, det var väldigt roligt och lärorikt. Jag blev snabbare och snabbare vilket är ganska skönt. Jag slutade som trea av tjejerna och det är jag nöjd med!

Hoppas på fler race!
 

 3000 meter och smintest Upplagd: 2007-08-21  
Idag började skolan på allvar, läxa och självklart det efterlängtade 3000 meters loppet. Som vanligt springer vi ute på Ekängen där det är motvind för jämnan, men jag kände mig ovanligt fräsch och slog min andra tid med fyrtio sekunder. Nu känns det som om jag kanske kan ta mig ut själv någon gång i veckan?!
Sen efter lunchen bar det av till Parkenbadet där vi skulle visa att vi kunde simma 200 meter utan att sätta ner förtterna. Klarade självfallet av testet! Skönt att ha det gjort och jag är nöjd också!
 

 Söndagsträningen slutade i punktering. Upplagd: 2007-08-19  
Idag bar det av till våran kära hemmabana gröndal. Träningen började med ett lugnt varv på crossbanan innan vi begav oss in i skogen för lite skogskörning bland ännu mer sten och rötter än på tävlingen senast.

Mitt mål ute i skogen blev att jag skulle knipa med käna mer än vad jag brukar. Lyckades ganska bra men mycket bättre kan det bli.
Idag tränade ävan Nayef efter vurpan i Stångebro och Josefine var också med. Roligt! Tyvärr hann jag inte köra allt för mycket innan jag tyckte att det slog igenom i framhjulet. Jag stannade för att titta till däcket och mycket riktigt, jag hade fått punktering. Inte roligt alls, det var bara att packa ihop allting.

Imorgon börjar skolan och den riktiga träningen där också. Det kommer nog bli bra det här!
 

 Vingåker Upplagd: 2007-08-17  
Igår var jag, Ronja och Amanda i Vingåker och körde på deras crossbana. Där har jag varit en gång tidigare, den är ganska rolig tycker jag. En blandning mellan hårdbana och sandkurvor, vilket är väldigt bra träning. Inte allt för stora hopp. Det är mest en snabb bana, med långa kurvor och långa raksträckor. Lite stalp som är bra för mig, jag måste lära mig att gå på topparna.

Körningen började som vanligt betydligt långsammare och säkrare än mot slutet av träningspasset. Det tar ett tag innan jag kommer in i banan och känner mod. Men trots det känner jag mig ganska nöjd med körningen.

Det finns saker jag själv vet om att jag behöver träna på. Accelerationen ut ur kurvorna skulle kunna vara mer aggresiv och sen måste jag kanske lyssna på vad Ronja sa om hoppningen, tekniken kommer bara när man hoppar och det är bara att prova och nöta!

Jag är nöjd med träningen och det är roligt att se hur Amanda utvecklas också!
 

 Kungsör - Västerås Upplagd: 2007-08-14  
I måndags kom Ronja till mig för att vi tillsammans skulle köra cross. Det har blivit en hel del faktiskt, det började med Kungsör i måndags kväll och idag körde vi i Västerås. Det är väldigt lärorikt även fast jag känner mig lite ringrostig. Försöker köra och titta på spår samtidigt som jag försöka köra så fort jag vågar och lite till. Hoppa är inte riktigt min grej ännu, men jag tror att med farten och modet kommer också det. När alla pusselbitar faller på plats som man brukar säga.  

 TEST Upplagd: 2007-08-12  
Igår var det ännu en deltävling i RM-serien. Den gången var det i gröndal. Jag kännde mig rätt fräsch på morgonen, men blev trött av bara lite ansträngning. Men det berodde nog på att jag varit sjuk i veckan.
Tävlingen började bra, jag fick en otroligt bra start och fick ganska bra flyt i början. Jag blev ganska glad när jag visste vilka jag hade kört om. Men sen tog jag bara slut. Efter att jag hade kört ett varv trodde jag verkligen inte att jag skulle kunna köra två varv till, men jag kom runt. Men det som är lite surt är att veta hur bra jag låg till under tävlingen och sen missade det. Men det är bara att ligga i nu, för nu vet jag vad jag kan. Jag ska bara få fram det också.

Tack Mamma, Nayef & Amanda för er stöttning och hjälp.
Roger & Helena för stöttningen ute i spåret.
Plus alla andra som ställde upp för mig igår!
Alla som jobbat med banan ute i gröndal.